3 Eylül 2012 Pazartesi

ABUGANNUŞ KEBABI

     
      Sevgi Öner öldü mü ?
    Yemek Sevgim kaldı mı?
    Diye soranlar , hayır ölmedim. Yaşıyorum. Amma velakin internetim ölmüştü :)) Ayrılık sebebim budur...
    Herneyse uzun hikaye. Onun için bunu es geçiyorum. Tabi istemeden Ramazanı da es geçmiş oldum. Çoooook üzgünüm...
    O güzel mi güzel iftar sofraları mazi oldu. Koskoca Ramazan ayında ne iftar sofraları ne ziyafetler geldi geçti de ben sadece bir tanesini çekebildim. (Bu tariften sonra  paylaşacağım inşaallah.) Neden bir tane derseniz söze şu cümleyle başlamak isterim : Yahu ne zormuş İftar sofrasını çekmek.
    Birincisi, yemek saati saniyesi saniyesine belli olduğu için zamanlamayı denk getirmek çok zor.
    İkincisi, etrafta aç gözlerle seni takibe alan konukların rasatında çekim yapmak  elini ayağını birbirine dolandırıyor.
    Üçüncüsü , hızla çekim yaptığın resimlere sonradan bakınca çokta iyi olmadığına karar veriyorsun ve yayınlamaktan vazgeçiyorsun ne yazıkki :((
    Vs.... vs.... Bu konuya iftar sofrasını yayınlarken tekrar döneriz.
    Geçelim  abugannuş kebabına. Adıyaman'da kaldığım zamanlar sık sık yaptığım Antep yemeği. Antep demişken sevgili arkadaşım Teknur'cuğumu da anmadan geçemeyeceğim.  Antep'li arkadaşımı arayıp destur almalıydım amma ben haddimi aşarak kendi bildiğim haliyle yayınlayacağım. Artık Tekocuğum ya da başka bir antepli ararda - yahu Sevgi bu nasıl abugannuş kebabı , şaşırdın mı sen?...- derse eğer ,ben de O'na - hööööst madem beğenmedin sen yap ta görelim doğrusunu!...- derim:))) Di mi ama.


kebab , yemek ,


            malzemeler:

  •             3-4 adet patlıcan
  •             3-4 adet sivri biber   
  •             4-5 adet domates
  •             2-3 diş sarımsak
  •             400 gr. jülyen doğranmış yumuşak et
  •             rendelenmiş kaşar peyniri


           yapılışı:
          

  •            Patlıcan , sivri biber , domates ve sarımsakları güzelce közle.
  •            Közlenmiş sebzeleri doğrayıp tuz ve zeytinyağı ile ve arzunuz dahilinde acı biberle tatlandırıp tepsiye yerleştir.Ben bunun tek kişilik güveçler kullanmayı tercih ediyorum.
  •           Etleri çok az zeytinyağı ile soteleyip sebzelerin üzerine paylaştır.
  •          Rendelenmiş kaşarları da ekleyip 180 derecede ısınmış fırına sürüp kaşarlar eriyinceye kadar pişir.
  •          Yemeğimiz hazırdır. Hem sağlıklı hem de hafif. Afiyet olsun.
  •          

         
    

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili arkadaşım sevgi,
eline sağlık senin her yörenin yemeğini yöre ikametçileri lezzetinde yaptığını biliyorum. (bizzat test edip onaylayarak )
Not: Çok özledimmmm

Adsız dedi ki...

yoruma yine isim yazmamışım ama sen derin hislerinle bu antepliyi hemen tanıyıveriyorsun zaten :))