Olur mu acaba dediğinizi duyar gibiyim. Olur olur . Ben denedim oldu , yıllardır da oluyor. Aslında ben de tarifi ilk aldığımda -olur mu canım öyle şey? dedim. Hatta arkadaşım beni inandırmak için uzun uzun dil döktü. Yinede gidip gelip aynı soruyu sorup durdum. Sonunda azarı işitince sormaktan vazgeçtim ve o gün denedim. Hiçte pişman olmadım. Tam tersine çok memnun kaldım. Eminim sizde çok memnun kalacaksınız.
malzemeler:
- 4 yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı irmik
- 1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı içme suyu
- 1 paket vanilya
yapılışı:
- Öncelikle şerbet için şeker , su ve vanilyayı karıştırıp bir kenarda beklet.Revaninin kekini hazırlarken ara sıra şerbeti karıştırarak şekerin iyice erimesini sağla.Asla pişirme yapa.....Şerbet hazır.Geçelim kekine:
- Yumurta ve şekeri köpürtene kadar iyice çırp.
- Yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip karıştır.
- Un , irmik ve kabartma tozunu birlikte eleyip sıvı karışıma ekle ve çok fazla olmamak kaydıyla karıştır.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişir.
- Kek hafiften ılınınca önceden hazırladığın şerbeti dök.
- Afiyet olsun:)
not: Ben çok sevdiğim için revaniye haşhaş tohumu ekledim. (2 dolu yemek kaşığı) ve resimde de görüldüğü gibi üzerine krem şanti dökerek servis yaptım. İsteyenler için güzel bir alternatif...
bir not daha: içine rendelenmiş portakal kabuğu veya limon kabuğu ekleyince daha bir güzel oluyor.
1 yorum:
Tarifi denedim. Gercekten cok kolay ve cok guzel oldu. Serbet kaynatma derdinden kurtulduk. Tesekkurler
Yorum Gönder