7 Mayıs 2012 Pazartesi

REVANİ

          Bugün sizlere çok güzel bir revani tarifim var. Bu tarifi 2 yıl önce bir arkadaşımdan almıştım. O gün bugündür revani dendi mi asla başka tarif denemem. Hem sonucu çok yüz güldürücü hem de hazırlaması çok kolay. Aslında keki diğer klasik revaniler gibi hazırlanıyor.Kolaylık şurubunda. Nasıl mı?Hemen anlatayım. Bu revaninin şurubunu kaynatmıyoruz. Evet evet yanlış duymadınız. Şurubu kesinlikle kaynatmıyoruz. Böylece kıvamı tuttu mu tutmadı mı endişesi yok.... Şurubu soğutmak gibi bir uğraş yok.... Şurubun tencere yanlarına ya da ocağa damlamasıyla oluşan zamk gibi lekeleri temizleme derdi yok.... Yok ta yok... Ne kadar güzel di mi:)
          Olur mu acaba dediğinizi duyar gibiyim. Olur olur . Ben denedim oldu , yıllardır da oluyor. Aslında ben de tarifi ilk aldığımda  -olur mu canım öyle şey? dedim. Hatta arkadaşım  beni inandırmak için uzun uzun dil döktü. Yinede gidip gelip aynı soruyu sorup durdum. Sonunda azarı işitince sormaktan vazgeçtim ve o gün denedim. Hiçte pişman olmadım. Tam tersine çok memnun kaldım. Eminim sizde çok memnun kalacaksınız.

haşhaşlı revani
   


      malzemeler:

  •       4 yumurta
  •       4 kahve fincanı şeker
  •       1 kahve fincanı yoğurt
  •       1 kahve fincanı sıvı yağ
  •       3 kahve fincanı un
  •       3 kahve fincanı irmik
  •       1 paket kabartma tozu
not: türk kahvesi fincanı olacak.
      şerbeti için:
             

  •       3 su bardağı toz şeker
  •       3 su bardağı içme suyu
  •      1 paket vanilya



       yapılışı:

  •        Öncelikle şerbet için şeker , su ve vanilyayı karıştırıp bir kenarda beklet.Revaninin kekini hazırlarken ara sıra şerbeti karıştırarak şekerin iyice erimesini sağla.Asla pişirme yapa.....Şerbet hazır.Geçelim kekine:

  •        Yumurta ve şekeri köpürtene kadar iyice çırp.

  •        Yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip karıştır.

  •        Un , irmik ve kabartma tozunu birlikte eleyip sıvı karışıma ekle ve çok fazla olmamak kaydıyla karıştır.

  •        170 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişir.

  •        Kek hafiften ılınınca önceden hazırladığın şerbeti dök.

  •              Afiyet olsun:)

        
              not: Ben çok sevdiğim için revaniye haşhaş tohumu ekledim. (2 dolu yemek kaşığı)   ve resimde de görüldüğü gibi üzerine krem şanti dökerek servis yaptım. İsteyenler için güzel bir alternatif... 
             bir not daha: içine   rendelenmiş portakal kabuğu veya limon kabuğu ekleyince daha bir güzel oluyor. 

1 yorum:

Sevda dedi ki...

Tarifi denedim. Gercekten cok kolay ve cok guzel oldu. Serbet kaynatma derdinden kurtulduk. Tesekkurler