17 Haziran 2012 Pazar

TAHİNLİ KURABİYE

            Yaz geldi ....Beraberinde rehavet , uyuşukluk ve bol misafir getirdi :)) 
            Misafirler baş tacı . Hele de 1500 km. öteden geliyorlarsa daha çok itina daha çok ilgi ve tabiki daha çok  ikramı hak ediyorlar . Bu nedenle yaz sıcaklarının neden olduğu rehaveti bir kenara bırakıp , atom karınca moduna isteyerek ve severek girdim. Girdim girmesine de bunun bloguma bir faydası oldu mu ? Tabikide olmadı...Misafirlerin gelmesiyle güzel güzel yemekler yapar yayınlarım diye düşünüp sevinmiştim ama ne yazıkki yayınlama kısmını hayata geçiremedim. Her şey o kadar hızlı geliştiki yayınlama bir yana fotoğraf çekmeye bile fırsatım olmadı. Gündüz bol bol gezince akşam yemeklerini gece yarısına doğru yer olduk....Böyle zamanlarda hep günler 48 saat falan olsun istemişimdir:))    
           Evet  bol çocuk, bol bebek, bol muhabbet  ve bolca gezi planları , yeme ve içme ile dolu dolu geçirdiğim bir haftanın sonunda sevgili bloğumun payına sadece bir kurabiye düştü. Ama ne kurabiye.... Tahinli, bol cevizli ağızda eriyen, yapması kolay enfes bir kurabiye. Hazırlaması 10 dakika pişirmesi 10 dakika...
Son dakikada haber veren misafirlere hazırlayıp gururla sunabileceğiniz harika bir tarif. 


cevizli kurabiye


         malzemeler:


  •          1 su bardağı un
  •          yarım su bardağı pudra şekeri
  •          yarım su bardağı tahin
  •          yarım su bardağı ceviz içi
  •          yarım su bardağı sıvı yağ


        yapılışı:


  •         Un , pudra şekeri, tahin ve sıvı yağı iyice karıştırıp iri kırılmış cevizleri ekle.
  •         Kıvamı hafif  cıvık olacak.
  •         Yağlı kağıt döşenmiş tepsiye birer kaşık dolusu hamurdan dökülür. Ortalama 15 adet kurabiye olacak şekilde paylaştır.
  •         170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişir. Kurabiyenin kalınlığına bağlı  olarak pişme süresi 1 dakika eksik ya da 2 dakika fazla olabilir.
  •         İlk etapta fazla yumuşak gibi görünse de soğudukça kıvamını buluyor.
  •         Afiyet olsun. 
  •     not: kıvamı çok cıvık olursa 1-2 kaşık un eklenir.   

Hiç yorum yok: