Aslında adını "buğday çorbası" ya da "tadı işkembe çorbasına benzeyen ama kendisi buğdaydan olma çorba" da koyabilirim.Veya " et ve buğdayın dayanılmaz birlikteliği" .Ya da adını Feriha mı koysam:))
Neyse adının ne önemi var?Biz varalım tadına...Çocuklar için besleyici mi besleyici,büyükler için şifa kaynağı ,soğuk günlerde içimizi ısıtacak enfes bir çorba....Ben bu çorbayı ve ayran çorbasını yaparken öyle 4 kişilik 6 kişilik değil ,kocaman, dolu dolu bir tencere yaparım.Hepsi de aynı gün içilir.
Bu tarifteki ölçüler ile 12 kişi rahat doyar.Ya da 6 kişi bol bol doyana kadar içer...
malzemeler.
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 300 gr. kuşbaşı et ya da tek parça kemikli et
- 4 yumurta sarısı
- 4 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- 4 yemek kaşığı sirke
- pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
yapılışı:
- Tencereye yıkanmış buğday ve eti koy.Üzerine 14 su bardağı su dök.Düdüklüde 45 dakika iyice pişir.
- Etleri tahta kaşık yardımıyla lif lif ayır.
- Yumurta sarılarını iyice çırpıp içine limon suyu ezilmiş sarımsak ve sirkeyi ekleyerek karıştır.Çorbanın suyundan da ekleyerek yumuşatıp azar azar çorbaya ekle.
- Pişen çorbaya tuzunu da ekleyip üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber dök.Afiyetle ye...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder