İşte davet sofram:
menüm:
- ıspanaklı börek :Günün en çok iltifat toplayanı
- kısır: Mukaddes'ten.Herzamanki gibi şahaneydi.Diğer kısırlar başka bişey artık.
- şehzade sarması ya da lokumu:günün en tatlısı.
- patlıcan salatası:kısırla başabaş yarıştı...
- tavuklu cevizli börek:en çok Esma tarafından beğenildi .Mutfağın yolunu bilmeyen Esma tarif bile aldı:)
- kaymaklı elma tatlısı:günün en hafif tatlısı
- fındıklı kurabiye:üzerine en çok tartışılan kurabiye oldu:))ayrıntılar tarif eklenince ....
- vee pizza:çocukların kapışıp bize bırakmadığı pizzalar...
Veeeeeeeee huzurlarınızda ıspanaklı börek:
Her ne kadar benim kızlarım ıspanak sevmiyor olsalarda .,ileride bu böreğin kıymetini anlayacaklarına ve pişirip pişirip beni anacaklarına inanıyorum...Ve tabi yakışıklı oğlum Tajdin içinde geçerli bu söylediklerim.
Eveeet gelelim tarife...
Ayyy.... Versem miii vermesem mi?
Neyse canıııım yabancı mısın (ız)....İşte tarif:
malzemeler:
3 adet yufka
yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
3-4 adet taze soğan
1 adet kırmızı biber
3-4 yemek kaşığı beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz karabiber kırmızı toz biber kuru nane
üzerine: 1 yumurta sarısı
1 kaşık sıvıyağ
2-3 kaşık yoğurt
yapılışı:
- Önce içi hazırlayalım.önceden yıkayıp iyice kuruttuğu ıspanakları ve taze soğanları doğra.
- İçine ince ince kıydığın kuru soğanı ve daha irice kestiğin kırmızı biberi ekle
- Elinde ufaladığın beyaz peynirleride ekleyip damak tadına göre tuz, karabiber,kırmızı toz biber ve nane ekle.Ben her baharattan 1 -2 çay kaşığı ekliyorum.
- Sıvı yağıda ekleyip iyice harmanla.
- yufkaların her birini ortadan ikiye ayır.Üst üste yerleştir.
- Yarım ay şeklindeki yufkaya, eşit orandaki yağ ve su karışımından fırçayla sür.
- üzerine içten yeterince dök.hertarafına eşit şekilde dağıt.Ve yufkayı rulo şeklinde sar.Sonra tepsinin ortasından başlayarak yufkayı gül böreği gibi sar.
- bütün yarım yufkaları tek tek sarıp aynı işlemle tepsiyi doldur.
- Üzerine 1 yumurta sarısı 1 kaşık sıvıyağ ve 2 kaşık yoğurt ile hazırladığın karışımı dök.180 dereceli sıcak fırında üzeri iyice kızarana kadar pişir.Ben üzeri iyice kızarınca altını kontrol ederim.Bazen alt tarafı daha geç kızarabiliyo.O zaman çıkarıp ters yüz eder öyle pişirmeye devam ederim.Bu işlemin kolay olması için her zaman yağlı kağıt kullanırım.hem böylece tepsimde istemediğim kir ve yanıklar oluşmuyor.
2 yorum:
sevgicim patlıcan salatasının altındaki ruloların ve solundaki dilimlenmiş ruloların tariflerini çok merak ettim. bekliyorum.teknur
dilimlenmiş rulolar şehzade sarması.en kısa zamanda tarifi yayınlayacağım.diğeri ise tavuklu börek.o da çok kolay ama bi o kadar lezzetlidir.o gün çektiğim fotoğrafı beğenmediğim için yayınlama işini bi dahaki yapışıma bıraktım.
Yorum Gönder