20 Nisan 2012 Cuma

MAŞ FASULYESİ SALATASI

yemek sevgim
          doğum günü çiçeklerim , 
       yorgunluk kahvem ,
       ve bilgisayarım....
Ahmet'ciğimin çektiği bu fotoğraf karesi, geride bırakmak üzere olduğum yaşımın kayıtlı son karesidir. 
        Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere; tembel  ve  şımarık doğum günü çocuğu modundan çıkıp ; güzel çiçeklerim  ve yorgunluk kahvem eşliğinde,  36 yaşımın son saatlerini bloguma ayırdım. Nede olsa gün içinde ziyadesiyle şımartılmıştım:))
"Daha fazla şımarmanın alemi yok , hadi görev başına Sevgi." diyerek , bugün ilk kez yediğim ve tadına doyamadığım lezzetli mi lezzetli salatanın tarifini yazmak için bilgisayar başına oturdum.
          Uzun zamandır değişik salata arayışı içerisindeydim. Kısırlar , patlıcan salataları , tavuk salataları , nohut ya da fasulye salatası...Hepsi güzel mi güzel , doyurucu mu doyurucu... Ama bir yere kadar. Öyle değil mi?:))
            Eski tatlara bağlılığımız ve muhabbetimiz her daim devam edecek tabi ama yeni tatlar için de arayışımız devam edecek...
         Ben bu arayış içerisindeyken , kendileri  Sevda tarafından pişirilmiş, tanışmamız için doğum günümü beklemekteymiş.Ve nihayet mutlu son...tanıştık...birbirimizi çoook sevdik...Ve bir daha ayrılmamaya karar verdik...
        Hadi bakalım sıra sizde . Eminim sizde tanıyınca çok seveceksiniz.(Tabi bu sözüm henüz tanışmayanlara.) Salatamızın başrolünde maş fasulyesi var. İlk kez yediğim gibi adını da ilk kez duydum. Daha çok aktarlarda satılan bu fasulye protein lif ve b vitamini zenginiymiş. Daha bir çok faydası olan bu cici fasulyeler artık mutfağımın vazgeçilmezi olacaklar.
       Neyse çok uzattım galiba. Ömür geçti de ben tarife geçemedim:))


salata , aperatif , fasulye salatası
        
         malzemeler.

  •       2 su bardağı kuru maş fasulyesi
  •       1 paket mısır konservesi
  •      3 adet kırmızı biber
  •      yarım demet maydanoz
  •     yarım demet dereotu
  •     yarım demet taze soğan
  •     tuz , sirke , nar ekşisi ,zeytinyağı



      yapılışı:
   

  •           En az 3-4 saat suda beklettiğin maş fasulyelerini süzüp , içine 1 yemek kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sirke eklediğin kaynayan suya atarak 10-15 dakika haşla.Suya sirke katarak ,  fasulyelerin dağılmalarını engellemiş oluyoruz.
  •           Fasulyeleri süzüp üzerine damak tadına göre sirke , tuz , zeytinyağı ve karabiber döküp , kapağını kapatarak dinlenmeye bırak.Böylece sosu içine çekerek iyice lezzetlenecek.
  •          Bu arada biber , dereotu , maydanoz  ve taze soğanları ufak ufak doğra.İçine konserve veya haşlanmış mısırları ekle.
  •           Son olarak bütün malzemeleri buluşturup harmanla.Kolay olduğu kadar lazzetli ve besleyici salatamız hazır ve nazırdır.
  •           afiyet olsun:)

    
        Merak edenlere maş fasulyesinin çiğ hali:




3 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgicim hayırlı olsun blogun.tarifine bayıldım.ama buralarda hiç rastlamadım taze maş fasulyesine.gelince ellerinden yapılmışını yeriz artık :))) ben bunu kuskus ve yeşil mercimekle yaptığım salataya benzettim.sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

Harıka gorunuyor ellerını saglık

sevgi dedi ki...

güzel sözlerine candan teşekkürler...salatayı kuru maş ile yaptık.tazesi olsa daha kolay olur tabi.böylece önceden islatmaya gerek kalmaz.dediğin gibi kuskus ve mercimekte iyi alternatifler ...